Raw Beauty

Het klinkt zo simpel: Doe wat je leuk vindt. Wees gewoon jezelf. Succes komt als je echt jezelf bent.

Wanneer ben je jezelf? Wat geeft je echt vreugde? Voor mij is dat tijd en ruimte voor mezelf en voor mijn creatieve ondernemerschap: voor spelen en creëren. Mijn passie volgen. Hiervoor wil ik meer mezelf laten horen en zien zoals ik ben aan een groter publiek. Ik was (en ben nog steeds wel eens) jaloers op mensen die zonder make-up in hun ouwe kloffie ongegeneerd zichzelf laten zien en horen. Niet perfect, maar wel echt.

Wat mij hierbij in de weg zit is het perfect willen doen en krijgen. In plaats van ongeremd creëren en posten op sociale media van bijvoorbeeld video’s waarin ik gek doe, een persoonlijk verhaal verhaal vertel en ruimte te laten voor fouten, verzand ik dan in het precies goed willen krijgen van details. Een schilderij, video of een tekst is nooit af. Op een gegeven moment moet je het toch afronden en loslaten.

Er was een periode dat ik niks meer deed, omdat ik bang was dat het zou mislukken. Dat voelde veilig, want dan kon niemand er wat van vinden. Die veiligheid bleek een illusie. Het bracht me tot stilstand. Nu weet ik beter. Nieuwe dingen leren vraagt om actie. En om het nemen van risico’s en de bereidheid om het slecht te kunnen.

Onlangs heb ik mezelf toestemming gegeven om mijn creatief ondernemerschap een stap verder te brengen. En dat ik niet langer perfect hoef te zijn. En oefen ik nu om mezelf te laten zien om mijn geluk, plezier en creativiteit met anderen te delen, want dan groeit het. Om dat te doen voelt als een enorme uitdaging. Het voelt als springen in het diepe van de hoogste duikplank. Ik vind het heel eng en toch doe ik het, omdat het me achteraf een gevoel van voldoening geeft en dat ik echt leef. En dat is de basis voor verdere succesvolle uitdagingen.

Geluk en doen wat je leuk vindt is het begin van leven. De aard van geluk is dat je je creativiteit en enthousiasme deelt en verspreidt.

Wat wil jij delen en doen?