Gratis

In 5 stappen je focus veranderen

Mijn online cursus ‘De kracht van Focussen’ heb ik speciaal voor jou vastgelegd in een mooi en bruikbaar e-boek. Het staat vol met oefeningen, inspiratie en voorbeelden om je te helpen om in 5 stappen te luisteren naar hoe je je van binnen voelt.

In heel veel situaties heb je iets aan deze vaardigheid:

– Als je een verhitte discussie krijgt met je collega, kind of partner en je (ongemerkt) in dit gevoel vast blijft zitten.

– Als je gefrustreerd raakt over jezelf en niet weet hoe je dit kunt omdraaien of loslaten.

– Als je ’s nachts wakker ligt en je zorgen maakt en niet weet hoe je je gepieker moet stoppen en in rondjes blijft draaien.

De psycholoog en filosoof Eugene Gendlin wist de innerlijke vaardigheid om naar binnen te luisteren om te zetten in de methode ‘focussen’. Een focussessie duurt ongeveer twintig minuten en kun je heel eenvoudig voor jezelf doen tijdens meditatie of inzetten voor een ander als onderdeel van supervisie en coaching of voor je kind of partner. Bij focussen draait het vooral om luisteren en spiegelen.

Focussen heeft mij geholpen om op een eenvoudige manier rust en ruimte te scheppen en mijn persoonlijke groei te verdiepen. Groei verloopt niet via een lineair proces, maar op een organische manier, waarbij gevoelens een belangrijke rol spelen. Ik gebruik het nog steeds iedere dag. Doordat ik het me eigen heb gemaakt ben ik kalmer en georganiseerder gaan leven.

Wat levert het op om deze innerlijke vaardigheid eigen te maken?

Je wordt kalmer.

Je ontrafelt je gevoel en vergroot jezelf inzicht.

Je verandert je perspectief eenvoudig binnen 10 minuten.

Je verbetert de sfeer in de communicatie en relatie met je partner, kind of collega. En met jezelf!

Je ervaart hierdoor meer plezier.

Je bereikt stap voor stap je doelen.

Je kunt het inzetten als coach als onderdeel van supervisie door te spiegelen en te luisteren.

Wil jij het gratis e-book
'De kracht van Focussen'?